Hvordan træffer en det rette bådlån? 

Hvordan træffer en det rette bådlån? 

Er du på udkig efter en hel ny bil eller ønsker man at få skiftet den gamle ud med en bedre, men har ej finanserne til det? Så kan et billån være en smart løsning for en. Når man bør have et billån er der som regel to udgaver ; om det bør være med eller uden sikkerhed i faretøjet. Forskellen på de 2 er at lånudbyderen kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, altså at långiveren har andel i bilen. Det vil altså sige, at når man som låneren ej overholder betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan långiveren tage bilen tilbage og tilbagsælge den til første sælger den for dermed at kunne indfri bilånnet man har optaget. Det kan være en optimal løsning, hvis en overbevist om at en kan indfrie ens betalingsbetingelser over tiden, da det her typisk kan være billigere for låntageren at tage dette billån. Da renten over låneperioden tit er billigere. 

Afgørende elementer at holde for øje, hvis du påbegynder et billån 

De to essentielle faktorer man bør kigge på, når du skal optage et billån er lånebeløbet og løbeperioden. Lånebeløbet er det beløb i Kr du låner af udbyder for at kunne tilskrive sig motorcyklen. Løbetiden er den periode, som lånet skal afdrages over. Lånebeløbet er derved den mængde likvider du skal anvende til erhvervelsen af motorcyklen. Så det er noget du selv kan reguleres på alt efter af hvilken båd du ender med at købe. Løbetiden kan ligeledes ændres alt efter hvor mange penge man har råd til at afbetale billånet på årsabasis. billånet kan faktisk blive mereomkostningstungt ved at man har en længere løbetid.  

Hvor skal man påbegynde dit MC lån? 

Hvis du bør vælge hvordan en skal tage sit MC lån er det klogt at kigge på den enkelte rente på det billån man vil have. Eksempelvis, når man sidder og bør have en ny billån er det skønt at have overblik over om man har penge til at påbegynde det billån. En smart måde at holde overblik er at tage en snak med sin bank for at høre hvordan din økonomi ser ud og hvad en har økonomi til. Her kan du selvfølgelig ændre det en smule afhængig efter om du ser sin ønske båd og så kan du stige det en my. Det er naturligvis at ende på noget, som man kan afbetale på længere sigt. Hvis du skal træffe hvordan ens MC lån skal se ud er det rart at forstå hvor mange likvider man har i dit månedlige budget til at afbetale på det valgte MC lån.  

Ny eller gammel bil 

Det er essentielt at du tænker over den naturlige værdi forringelse som motorcyklen får over perioden. Og om man kan komme ud af et for stort billån, for når båden har fået så stor en værdiforringelse, så du ej kan komme ud af MC lånet ved at sælge den. Står man og betaler for luft og det er naturligvis det man helst vil undgå. Derfor er det smart, at man ved at det er denne bil du ønsker at have i en lang tid. Ved en ny båden får de den mest omfattende værdinedsættelse, hvis båden kører fra forhandleren. Derfra nedsættes den ikke så stejlt i vurdering. Når man kigger på en gammel model, som er anvendet eller andet er det vigtigt at du for tjekket statussen af båden.  

Så hvis man vælger at afbetale billånet over 10 år, men man sælger motorcykel efter 5 år, så afbetaler man måske på en motorcykel du ej mere har, hvilket ikke er hensigtsmæssigt.  

Når man for eksempel skal have en motorcykel og derfor har behov for et billån, så er der nogle kriterier for at du kan starte et billån.  Man bør være fyldt enogtyve år gammel, du bør have en årlig indtjening på 180.000 kroner  

Som låntager er der to muligheder i henhold til om det skal være med eller uden førbetaling, altså, at man betaler en del af det samlede beløb fra køb af. Flere långivere kræver i dag, at man lægger 10-tyve provent af det fulde beløb af med det samme ved køb af en ny båd.  
 
Det kan være rigtig smart at skaffe tilbud fra flere differentierede långivere før du starter en beslutning om hvor man skal tage ens billån henne, da der som oftest er en forskel.