Sådan kommer du i gang med ravjagt

Det er spændende at tage på ravjagt, og der kan opstå mange andre hyggelige og dejlige oplevelser undervejs. Når du har besluttet dig for at tage på ravjagt, kan du gøre det i en helt bestemt rækkefølge.

Herunder følger en guide, du kan følge, hvor du kan tage det hele i praktiske trin. Så klæder du dig helt optimalt på til at tage på ravjagt i naturen.

Grundig research

Sæt dig godt ind i, hvordan de erfarne går på ravjagt. Det er naturligvis ikke et sted, hvor du behøver at starte, men der er mange gode råd at hente. Og at være godt forberedt er aldrig nogen helt dårlig ting.

Du kan bare tænke på, om du egentlig ved, hvordan rav ser ud? Hvis du kan svare ja til dette spørgsmål, behøver det muligvis ikke at være nok. Der er nemlig ikke noget enkelt svar til spørgsmålet. Rav findes i mange former, farver, størrelser og udgaver. Ikke to stykker rav er ens, så du kan derfor heller ikke kigge efter noget bestemt.

Forberedelse og indkøb af udstyr

Begynder Ravlygte er en af de ting, der kan vise sig at blive altafgørende i jagten på rav. Hvis du aldrig har hørt om sådan en før, vil du blive overrasket. Lygten kan være med til at vise, hvor der ligger rav. Den lyser ravklumperne op, så du bedre kan få øje på dem.

Et andet eksempel på udstyr er et net. Dette kan være praktisk at fiske ting op fra havets bund med, hvorefter du kan begynde at sortere og lede efter rav. Det kan fungere lidt som en si, når man leder efter guld, og rav minder da også lidt om guld, så det er ikke helt ved siden af.

På jagt efter rav om dagen

Når du skal på jagt efter rav om dagen, er det vigtigt at huske et net eller en si, så du bedre kan lede. Rav kan nemlig gemme sig under sandet, og så vil du aldrig finde det eller få øje på det med det blotte øje.

Husk også noget varmt tøj, da jagten hurtigt kan tage om sig, og der kan gå mange timer med at gå rundt og lede. Før du har set dig om, er det ved at blive aften, og mørket falder langsomt på.

På jagt efter rav om aftenen

Hvis du derfor har mod på at fortsætte jagten efter rav, kan du med fordel gøre dette. Så længe du har husket ravlygten, har du gode forudsætninger for at finde rav – måske endda bedre end i dagslys.

Når du går rundt og lyser med lygten, kan du pludseligt få øje på noget, der giver et specielt genskær. Når det sker, er det bestemt værd at undersøge, for måske du har fundet rav. Det er altid spændende, når man finder rav, at se, hvor stor stykket er. Hvis det er meget stort, kan du overveje at få lavet det om til et smykke eller en lille ting, du kan have stående i dit hjem som et bevis på, at jagten lykkedes.